Sukupuu 1


Kapasten sukupuu

Mistä löytyy Kapasten sukupuu? Kokonaista sukupuuta ei löydy mistään. Jos laajaa sukupuuta johonkin haluaa rakentaa muidenkin nähtäväksi, voi valita joko kaupallisen palvelun tai omassa hallinnassa olevan palvelun.

Monet kaupalliset palvelut kuten geni.com tai geneanet.org mahdollistavat tiedonjaon. Palvelujen hyvänä puolena on helppous, huonona maksullisuus. Epävarmuutta aiheuttaa tietojen tallentaminen palveluun, jonka jatkuvuus on tuntematon. Harmillista on sukupuun jääminen usein erillisiksi oksistoiksi, joita eri ihmiset tallentavat.

Esimerkkejä kaupallisista palveluista ja niiden omien hakukoneiden antamat lukumäärät elokuussa 2014: myHeritage.com (yli 100.000 x Kapanen), search.ancestry.co.uk (yli 9000 x Kapanen), geni.com (yli 350 x Kapanen), geneanet.org (5 x Kapanen). Huomioi, että sama henkilö voi olla laskettu näissä palveluissa useaan kertaan. Huomattava osa syötetyistä henkilöistä ei näy julkisesti, eli heidän olemassaolonsa näkyy vain hakutulosten luvuissa.

Monet sukututkijat tallettavat tietonsa itse ylläpitämäänsä sukupuuhun. He käyttävät sovelluksia kuten webtrees, johon voi tutustua osoitteessa webtrees.net.  Tällainen tietokanta on suvun omassa hallinnassa, ja tiedot eivät näy muille. Sukupuun kirjoitusoikeudet voidaan antaa jokaiselle suvun jäsenelle, joka haluaa osallistua työhön.

En ole tietoinen Kapasen sukuun liittyvistä yksityisistä tietokannoista, ja itse käytän geni.com -palvelua. En voi sanoa vielä itse harrastavani sukututkimusta – astun vasta ensiaskelia. Alkajaisiksi haluan varmistaa, että toisten tekemä sukututkimustyö säilyy myös jälkipolville.

Oletko tutkinut Kapasten sukua – tai onko sinulla tietoa aiheesta? Verkostoidutaan. Menepä sivulle ”Sukuhaarat” ja kerro, mistä tulet.


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Sukupuu